Navigácia

  • MDD na zmrzlinke

    Tento rok sa MDD u nás oslavoval "nasladko"! Všetky deti našej materskej školy navštívili zmrzlináreň, kde si mohli pochutnať na sladkej maškrte. Ďakujeme OZ Chrobáčikovo, že nám zaplatila zmrzlinku pre všetky deti.

  • Stonožky, Motýliky a Slimáčiky v bazéne

    Aj naši mladší kamaráti z tried Motýliky, Slimáčiky, Stonožky absolvovali plavecký výcvik pod vedením plaveckého klubu Delfín a pani trénerky Valiky Pipiškovej. Deti zvládli oboznamovanie sa s vodou a plávaním veľmi dobre, preto ich na konci čakala odmena a veľká pochvala. ĎAKUJEME.

  • Veselé dopoludnie s ujom žonglérom

    Ďakujeme OZ Chrobáčikovo, za financovanie parádnej žonglérskej show, ktorú si mohli po programe vyskúšať aj všetky naše deti. Bol to super zážitok!!!

    Trieda Včielky

    Svetlušky

    Stonožky a Lienky

    Slimáci aq Motýliky

    Mravčekovia

  • Návšteva predškolákov v 1.C

    Ďakujeme, že naši predškoláci - budúci školáci mohli stráviť krásne predpoludnie na návšteve svojich kamarátov v 1.C. Ďakujeme aj pani učiteľke Podhájeckej, za super aktivity a krásne darčeky, ktoré s detmi pre nás vyrobila. Tešíme sa na Vás na jeseň kamaráti!!!

    Trieda Mravčekovia

    Trieda Včielky

  • DEŇ MATIEK 2023

    Trieda Lienky

    Trieda Mravčekovia

    Trieda Stonožky

    Trieda Svetlušky

    Trieda Včielky

    Trieda Motýliky a Slimáčiky

  • Stavanie mája 29.4. 2023 - vystúpenie pre obec

    Naši predškoláci z triedy Včielok pod vedením p. učiteľky Naďky sa zúčastnili na kultúrnej akcii Obce Nová Dedinka - Stavanie mája. Vystúpili s ľudovým pásmom piesni a tancov v tradičných krojoch. Na akcii malo zastúpenie aj naše OZ Chrobáčikovo so svojím predajným stánkom, kde si mohli návštevníci zakúpiť vynikajúce tradičné ľudové pochúťky ako podpecníky, fazuľovicu, domáce koláče a mnoho ďalšieho.

    Ďakujeme všetkým za pomoc a spoluprácu!!!

  • Sférické kino - Tajomstvo stromov

    Aj tento rok k nám zavítalo sférické kino s peknou a náučnou rozprávkou - Tajomstvo stromov. Ďakujeme OZ Chrobáčikovo za financovanie tohto predstavenia pre všetky deti našej škôlky. 

  • Brigáda v MŠ 22.4.2023

    Milí naši rodičia,

    dovoľte mi, aby som sa Vám v mene OZ Chrobáčikovo, ale taktiež v mene svojom srdečne poďakovala, za Vašu účasť na sobotňajšej  brigáde v našej materskej škole.

    Ďakujeme veľmi krásne všetkým, ktorí sa v sobotu zúčastnili, a mohli sme tak vďaka Vám zrealizovať naplánované práce.

    Obzvlášť sa chcem poďakovať p. Hrbánovi za pomoc pri vyrovnaní terénu pod záhonmi,ktoré nám pomohla zrealizovať spol. Záhrady Dedinka a zapožičala nám stroje, a p. Eckertovi za odvoz odpadu do kompostárne a všetkým ďalším silným oteckom, bez ktorých by sme to v sobotu určite nezvládli.

     

    Ďakujem ešte raz zo srdca všetkým.

    Mgr. Andrea Horváthová, RŠ

  • Veľkonočné dielne

    Veľkonočné dielne

    MŠ Nová Dedinka praje všetkým krásne prežitie veľkonočných sviatkov v kruhu milovaných. Deti z jednotlivých tried si pre rodičov pripravili pozdravy a darčeky k Veľkej Noci, ktoré ich dúfame potešia.  Oddýchnite si, vidíme sa opäť v utorok 11.4.2023

  • Marec - Mesiac knihy v našej MŠ

    Marec bol ako každý rok tradične bohatý na aktivity týkajúce sa kníh, čítania v spolupráci s rodinou, obecnou knižnicou a ZŠ v Novej Dedinke.

    Deti si mohli počas celého mesiaca nosiť do škôlky svoje obľúbené knižky z domu, ktoré im popoludní pred odpočinkom pani učiteľky čítali.

    V jednotlivých triedach si deti vyrábali vlastné záložky, knižky, časopisy, dramatizovali rozprávky, uskutočňovali medzitriedne čítanie.

    Predškolské triedy Včielok a Mravčekov sa zúčastnili besedy v Obecnej knižnici s p. spisovateľkou Moravskou, s ktorou horlivo diskutovali.

    Družinári z 1C ZŠ pod vedením p. Valiky Zelinkovej prišli našim najmenším deťom z tried Lienky, Svetlušky a Stonožky zahrať divadielko- Pod hríbikom.

    V triede Včielky sme privítali otecka p. Cetinkaya, ktorý nám prečítal príbeh v tureckom jazyku z našej obľúbenej knihy o Malom princovi.

    Družinári pod vedením p. Valiky Česnekovej prišli našim predškolákom prečítať krásne príbehy, podiskutovať a zahrať si spoločne divadlo - Ťahal dedko repku.

    Bol to úžasný mesiac, ktorý nám priniesol mnoho zážitkov a skúseností.

     

  • EKO Divadielko - Malý princ zachraňuje planétu

    Opäť k nám do MŠ zavítalo divadielko z Tomikshow - Show pre deti z Novej Dedinky, tentokrát s krásnym a poučným predstavením - Malý princ zachraňuje planétu Zem. Deti sa okrem zábavania čo to priučili aj o vode, znečistení ovzdušia, triedení odpadu aj s praktickými ukážkami. Ďakujeme ujovi Tomášovi za super dopoludnie a nášmu OZ Chrobáčikovu za zafinancovanie. Bolo nám super!!

  • Deň učiteľov

    "Byť učiteľom nie je povolaním, ale poslaním....Zahŕňa v sebe zanietenosť, lásku a ochotu odovzdávať poznanie o tomto svete...." Ďakujeme pani starostka a dievčatá z OZ Chrobáčikovo, že ste si na nás spomenuli a nádhernými slovami, kvetinkou a darčekom pohladili naše srdcia. ĎAKUJEME!!!

  • Vesmír očami detí - výtvarná súťaž

    Deti z našej materskej školy za zúčastňujú svojimi výtvarnými prácami na celoslovenskej výtvarnej súťaži - Vesmír očami detí, ktorá je pod záštitou Slovenskej ústrednej hvezdárne, v spolupráci s hvezdárňou Solar v Senci. Súťažné práce detí budú vystavené v priestoroch Mestkého kultúrneho strediska Labyrint v Senci v priebehu apríla. Návštevníci budú môcť hlasovať. Práci, ktorá získa najviac hlasov sa udelí zvláštna cena. Odborná porota zasadne v mesiaci máj, a rozhodne o víťazoch v každej kategórii.

  • Beseda predškolákov v knižnici

    Dňa 22.3. 2023 sa naši predškoláci z tried Mravčekov a Včielok opäť zúčastnili príjemného posedenia s p. spisovateľkou Janou Moravskou, ktorá im prečítala ďalší príbeh z knižočky: Povedačky z gazdovského dvora. Deti sa aktívne zapájali do diskusie s p. spisovateľkou, aj pani učiteľkami. Po besede si samozrejme mohli z knižnice aj požičať knižky a stráviť príjemný čas v útulnom prostredí knižnice. Ďakujeme za spoluprácu, tešíme sa!!

  • ZÁPIS DETÍ NA PREDPRIMÁRNE VZDELÁVANIE NA ŠK. ROK 2023/24

    ZÁPIS DETÍ NA PREDPRIMÁRNE VZDELÁVANIE NA ŠK. ROK 2023/24
    3. 5. 2023

    Zápis detí na predprimárne vzdelávanie do MŠ

    v Novej Dedinke na školský rok 2023/24

     

     

    Usmernenie k prijímaniu detí do materskej školy

     

    Toto usmernenie nadväzuje na materiál „Manuál Predprimárne vzdelávanie detí“, ktorý je dostupný na: Stanoviská a informatívne materiály | Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky www.minedu.sk

    Na predprimárne vzdelávanie sa prijíma dieťa od troch rokov veku; výnimočne možno prijať dieťa od dovŕšenia dvoch rokov veku.

    Pre dieťa, ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31. augusta 2023 je predprimárne vzdelávanie povinné.

    Od školského roku 2021/2022 môžu deti plniť povinné predprimárne vzdelávanie aj formou individuálneho vzdelávania.

    Žiadosti zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia (ďalej len „rodič“) o prijatie dieťaťa do materskej školy na školský rok 2023/2024 sa budú podávať v čase od 1. mája do 31. mája 2023.

    Dieťa, ktoré navštevuje materskú školu a do 31. 08. 2023 (vrátane) dosiahne päť rokov veku, sa bez povinnosti opätovne žiadať o prijatie do materskej školy automaticky od 1. septembra 2023 stáva dieťaťom plniacim povinné predprimárne vzdelávanie.

    Riaditeľ materskej školy vydá rozhodnutie o prijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do 30. júna školského roka, ktorý predchádza školskému roku, v ktorom sa má predprimárne vzdelávanie dieťaťa začať. (t. j. pre školský rok 2023/2024 do 30. júna 2023).

     

    Termín zápisu  - OSOBNE 

    3.5. /streda/ a 4.5. /štvrtok/ 2023 od 8hod. do 12hod.

    So sebou si prosím prineste:

     

    • Vyplnenú a podpísanú žiadosť  od oboch zákonných zástupcov
    • Lekárske potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktoré obsahuje aj údaj o povinnom očkovaní

     

    Bez týchto náležitostí nie je možné rozhodnúť o prijatí dieťaťa!

     

     Dieťa sa do materskej školy prijíma na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu, ktorú predloží riaditeľke materskej školy spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast spolu s údajom o povinnom očkovaní podľa § 24 odst.7 zákona č.355/2007 Z. z o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia.

    Žiadosť bez tohto potvrdenia nie je úplná a nebude akceptovaná. Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného školského zariadenia výchovného poradenstva a prevencie. Ak ide o dieťa so zmyslovým a telesným postihnutím zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného odborného lekára.

    V rozhodnutí o prijatí dieťaťa do MŠ môže riaditeľka MŠ určiť adaptačný alebo diagnostický pobyt dieťaťa najviac po dobu troch mesiacov.

    Na predprimárne vzdelávanie v MŠ sa prijímajú deti v súlade so zákonom č. 209/2019 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní.

     

    Pri posudzovaní žiadosti sa prihliada na vek dieťaťa a kapacitné možnosti materskej školy.

     

    1. Zákonné podmienky prijatia

        Do MŠ sa prednostne prijímajú deti :

     

    • deti, ktoré dovŕšili k 31.augustu 2023 piaty rok veku, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, a podľa trvalého pobytu patria pod materskú školu v Novej Dedinke
    • deti s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky, pričom rodič požiada riaditeľku materskej školy o rozhodnutie pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania
    • až keď budú prijaté všetky deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, budú sa prijímať ďalšie deti od troch rokov veku

     

    2. Ostatné podmienky prijímania detí :

    • z kapacitných dôvodov: deti výlučne s trvalým pobytom detí a ich zákonných zástupcov v obci – prosíme o kópiu listu vlastníctva, nakoľko došlo v min. rokoch k účelovému prihlasovaniu detí na trvalý pobyt v obci, výlučne iba kvôli zápisu!!!
    • deti zo sociálne znevýhodneného prostredia / zákonný zástupca predloží potvrdenie z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Senci /
    • deti zamestnancov obce Nová Dedinka s trvalým pobytom v obci

    Poznámka :

     

    Aj v prípade, že sa zápisu zúčastní len jeden zákonný zástupca, žiadame, aby bola žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie podpísaná oboma zákonnými zástupcami. Materská škola vyžaduje súhlas aj druhého zákonného zástupcu.

    Ak zákonný zástupca, ktorý sa zúčastní zápisu, nemá k dispozícii kontakt a doručovaciu adresu druhého zákonného zástupcu, rozhodnutie o prijatí dieťaťa riaditeľ doručí tomu zákonnému zástupcovi, ktorý sa zúčastnil zápisu a uviedol doručovaciu adresu.

    Ak sa ani jeden zákonný zástupca proti rozhodnutiu o prijatí dieťaťa neodvolá, týmto spôsobom mlčky prejavil súhlas s rozhodnutím druhého zákonného zástupcu.

     

     

    Po prijatí detí na základe zákonných podmienok a ostatných podmienok sa budú ostatné deti prijímať podľa veku od najstaršieho dieťaťa až po naplnenie kapacity MŠ.

    Je potrebné, aby malo dieťa osvojené základné hygienické a sebaobslužné návyky primerané veku. ( nemajú plienky, cumlík, fľašu, samostatne sa napijú a najedia, používajú WC, umyjú si ruky, oblečú si základné časti odevu, obujú sa ).

     

     

     

    V Novej Dedinke

    10.3. 2023

    Mgr. Andrea Horváthová

    riaditeľka MŠ

  • Prišli nám čítať družinári 8.3.2023

    Dnes predškolské triedy Včielok a Mravčekov strávili príjemné popoludnie s deťmi zo  ŠKD v Novej Dedinke pod vedením p. Valiky Česnekovej. Druháci a tretiaci nám prišli prečítať rozprávočku a spoločne sme si zahrali aj divadlo. Po strávení veľmi príjemných chvíľ, sme si aj vzájomne vymenili drobné darčeky. Ďakujeme krásne za návštevu, tešíme sa aj nabudúce!!

    Čítanie u Mravčekov a Včielok

    Čítanie u Slimáčikov a Motýlikov

  • Týždeň Hókusov-pokusov

    Lienočky experimentovali s farbami

    Výskumníci v triede Slimáčikov a Motýlikov

    Trieda Mravčekov si vyrobila vlastnú sopku

    Malí vedátori v triede Svetlušky

    Fyzikálne a chemické deje v triede Včielok

  • Karneval 9.2.2023

    Veselý detský karneval u nás v MŠ

  • Beseda predškolákov v obecnej knižnici 18.1.2022

    Dnes sme s predškolákmi Včielkami a Mravčekmi strávili príjemné predpoludnie v našej obecnej knižnici. Boli sme pozvaní na besedu s pani spisovateľkou Janou Moravskou, ktorá nám predstavila svoju veselú prvotinu: Povedačky z gazdovského dvora. Po besede si deti mali možnosť vypožičať vybrané knižky domov. Ďakujeme za pozvanie a strávenie príjemných chvíľ!

  • Divadielko Čaroles - o Vianočnom stromčeku

    Ďakujeme Tomik show z Novej Dedinky za nádherné divadelné predstavenie O vianočnom stromčeku, ktoré sme pre vysokú chorobnosť nemohli uskutočniť v decembri. Aj napriek tomu, že je už po vianočných sviatkoch, divadielko nás veľmi potešilo, zabavilo, poučilo a zohrialo pri srdiečkach...veď Vianoce môžme mať vo svojich srdciach každý deň!! ĎAKUJEME TOMíkovi za tento nádherný zážitok, ktorý našim deťom umožnil úplne grátis. Neskutočne si to vážime!!!

Novinky

Kontakt

  • Materská škola v Novej Dedinke
    Hlavná č. 49, 900 29 Nová Dedinka
  • MŠ - 02/45 914 181
    riaditeľka: Mgr. Andrea Horváthová 0911 158 899

    zástupkyňa: Bc. Lucia Vavríková

    vedúca ŠJ : Ing. Galina Kontrošová
    02/210 254 65
    sms - 0911 909 535

    materskaskolanovadedinka@gmail.com

Fotogaléria