Navigácia

  • Zápis do MŠ na šk. rok 2024/25

    Zápis do MŠ na šk. rok 2024/25

    Zápis detí na predprimárne vzdelávanie do MŠ

    v Novej Dedinke na školský rok 2024/25

     

    Usmernenie k prijímaniu detí do materskej školy

     

    Pre dieťa, ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31. augusta 2024 je predprimárne vzdelávanie povinné.

    Žiadosti zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia (ďalej len „rodič“) o prijatie dieťaťa do materskej školy na školský rok 2024/2025 sa budú podávať v čase od 1. mája do 31. mája 2024.

    Ak sa zákonný zástupca nezúčastní zápisu osobne, môže žiadosť o prijatie do MŠ zaslať poštou na adresu školy do 31.mája 2024.

    Dieťa, ktoré navštevuje materskú školu a do 31. 08. 2024 (vrátane) dosiahne päť rokov veku, sa bez povinnosti opätovne žiadať o prijatie do materskej školy automaticky od 1. septembra 2024 stáva dieťaťom plniacim povinné predprimárne vzdelávanie.

    Riaditeľka materskej školy vydá rozhodnutie o prijatí/neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do 30. júna 2024.

     

    Termín zápisu  - OSOBNE

     

    6.5. /pondelok/ a 7.5. /utorok/ 2024 od 8hod. do 12hod.

    So sebou si prosím prineste:

     

    • Vyplnenú a podpísanú žiadosť  od oboch zákonných zástupcov
    • Lekárske potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktoré obsahuje aj údaj o povinnom očkovaní a je súčasťou žiadosti

     

    Bez týchto náležitostí nie je možné rozhodnúť o prijatí dieťaťa!

     

    Žiadosť bez tohto potvrdenia nie je úplná a nebude akceptovaná. Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného školského zariadenia výchovného poradenstva a prevencie. Ak ide o dieťa so zmyslovým a telesným postihnutím zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného odborného lekára.

    V rozhodnutí o prijatí dieťaťa do MŠ môže riaditeľka MŠ určiť adaptačný alebo diagnostický pobyt dieťaťa najviac po dobu troch mesiacov.

     

    Pri posudzovaní žiadosti sa prihliada na vek dieťaťa a kapacitné možnosti materskej školy.

     

    1. Zákonné podmienky prijatia

        V zmysle zákona 245/2008 podľa § 59 sa prednostne prijímajú:

    • deti, ktoré dovŕšili k 31.augustu 2024 piaty rok veku, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, a podľa trvalého pobytu patria pod materskú školu

    v Novej Dedinke – spádová škola

     

    • deti s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky, pričom rodič požiada riaditeľku materskej školy o rozhodnutie pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania

    Na predprimárne vzdelávanie sa prednostne prijímajú deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné, a následne deti, ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie.

    • Právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie podľa predpisov účinných od 1. septembra 2023 má na školský rok 2024/2025 len dieťa, ktoré dovŕši štyri roky veku do 31. augusta 2024.

     

    • až keď budú prijaté všetky deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, a majú na neho právo, sa budú sa prijímať ďalšie mladšie deti až do naplnenia kapacity MŠ.

    2. Ostatné podmienky prijímania detí :

    • z kapacitných dôvodov: deti  s trvalým pobytom detí a ich zákonných zástupcov v obci Nová Dedinka - Z dôvodu vytvárania si účelových TB len na dobu prijatia dieťaťa do MŠ, si bude obec Nová Dedinka overovať vlastnícky vzťah k uvedenému trvalému pobytu!!
    • deti zo sociálne znevýhodneného prostredia / zákonný zástupca predloží potvrdenie z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Senci /
    • deti zamestnancov obce Nová Dedinka a zamestnancov škôl, ktoré sú v pôsobnosti obce

    Poznámka :

     

    Aj v prípade, že sa zápisu zúčastní len jeden zákonný zástupca, žiadame, aby bola žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie podpísaná oboma zákonnými zástupcami. Materská škola vyžaduje súhlas aj druhého zákonného zástupcu.

    Ak zákonný zástupca, ktorý sa zúčastní zápisu, nemá k dispozícii kontakt a doručovaciu adresu druhého zákonného zástupcu, rozhodnutie o prijatí dieťaťa riaditeľ doručí tomu zákonnému zástupcovi, ktorý sa zúčastnil zápisu a uviedol doručovaciu adresu.

    Ak sa ani jeden zákonný zástupca proti rozhodnutiu o prijatí dieťaťa neodvolá, týmto spôsobom mlčky prejavil súhlas s rozhodnutím druhého zákonného zástupcu.

     

    Po prijatí detí na základe zákonných podmienok a ostatných podmienok sa budú ostatné deti prijímať podľa veku od najstaršieho dieťaťa až po naplnenie kapacity MŠ.

    Je potrebné, aby malo dieťa osvojené základné hygienické a sebaobslužné návyky primerané veku. ( nemajú plienky, cumlík, fľašu, samostatne sa napijú a najedia, používajú WC, umyjú si ruky, oblečú si základné časti odevu, obujú sa ).

     

    V Novej Dedinke

    18.3. 2024

    Mgr. Andrea Horváthová

    riaditeľka MŠ

  • Jarná brigáda v MŠ

    Naša MŠ sa aj tento rok zapojila do veľkého jarného upratovania, ktoré usporadúva obec Nová Dedinka. Chcem vyjadriť srdečné poďakovanie všetkým zúčastneným: pani učiteľkám, pani Gabike a Žanetke, mamičkám z OZ Chrobáčikovo, nielen za pomoc, ale aj chutné občerstvenie. Veľé ĎAKUJEME našim oteckom: p. Baranovi, p. Turekovi, p. Malému a p. Hrbánovi a taktiež p. Andrejovi Ivanovi ako priateľovi školy, a našim drahým hasičom z DHZ Nová Dedinka - ujovi Martinovi, ujovi Lubovi a ujovi Rišovi, ktorí nám pomohli osadiť a zabetónovať veľký hrací prvok - vláčik na šk. dvore.

    Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí nám priniesli a zakúpili kvetinky a výsadbovú zeminu, veľmi si to vážime. OZ Chrobáčikovo veľká vďaka za zafinancovanie suchého betónu, farieb, štetcov a ďalšieho príslušenstva.

    Strávili sme spolu jedno pekné dopoludnie a všetci spoločnými silami sme prispeli ku krajšiemu prostrediu pre naše deti!

  • WORKSHOP Od ovečky po ponožku -príbeh vlny

    Druhý marcový týždeň navštívili našich predškolákov teta Ivka a teta Mirka zo Okolonas.edu, aby s nami prežili pár krásnych chvíľ a prostredníctvom interaktívneho programu nám ukázali akou dlhou cestou musí prejsť vlna, aby sa z chrbta ovečky dostala na našu rúčku, nôžku či hlavičku....

    Deti sa v tomto úžasnom programe dozvedeli: ako a kde žijú ovečky, odkiaľ vlna pochádza, ako sa strihá, spracúva, perie, češe a pradie. Deti aj pani učiteľky boli nadšené z toho, že si všetko mohli interaktívne vyskúšať a na záver si z vlny vyrobili krásneho anjelika, ktorého si ako darček zobrali domov.

    Ďakujeme OZ CHROBÁČIKOVO za zafinancovanie tohto náučného workshopu.

    Trieda Včielky

    Trieda Motýliky

    Trieda Mravčeky

  • Projekt Čítame pre radosť

    Z projektu Ministerstva školstva "Čítame pre radosť" získala naša MŠ dotáciu 750eur, za ktorú sme deťom zakúpili krásne knižky.

  • DOD v MŠ spojené s oficiálnym otvorením nadstavby MŠ 29.3. 2024

    29.marec 2024 bol pre našu MŠ veľým dňom, ktorý sme všetci túžobne očakávali. Pani starosta Zuzana Árvová spolu s predsedom BSK Jurajom Drobom za účastí pozvaných hostí oficiálne prestrihli pásku a pokrstili nové priestory nadstavby našej MŠ - 2 triedy a krásnu veľkú telocvičňu, na ktorú sa nesmierne všetci tešíme!. Ďakujeme všetkým, ktorí sa akokoľvek svojou prácou pričinili o tento úžasný projekt. Veľmi pekne chcem zo srdca taktiež poďakovať všetkým pani učiteľkám a rodičom za trpezlivosť a prácu v obmedeniach, kt. si táto stavba vyžadovala. 

  • Poďakovanie

    Chceme sa zo srdca veľmi pekne poďakovať pánovi Dávidovi Takácsovi z Novej Dedinky za darovanie 3ks kopírovacích strojov Xerox, ktoré poslúžia v nových triedach nadstavby materskej školy. ĎAKUJEME

  • Fašiangy v našej MŠ

    Mesiac február a fašiangové obdobie priniesli do našej MŠ veľa smiechu, športu, radosti a zábavy. Najprv nás potešil ujo žonglér so svojím interaktívnym vystúpením s názvom Šialené loptovanie, a o pár dní sa deti zo všetkých tried vybláznili na karnevale.

    Ďakujeme OZ Chrobáčikovo za sponzorovanie týchto akcií a rodičom za občerstvenie pre deti.

    Trieda Svetlušky

    Trieda Lienky

    Trieda Stonožky

    Trieda Slimáčiky

    Trieda Motýliky

    Trieda Mravčekov

    Trieda Včielky

  • Vianočné besiedky v našej MŠ

    Predposledný týždeň pred vianočnými prázdninami sa v našej materskej škole niesol v duchu vianočných besiedok, dielní a vianočných trhov. Každá trieda si pre svojich rodičov pripravila program spojený s posedením a predajom vianočných výrobkov, ktoré si deti s láskou pripravili pre svojich najbližších. Bohužial si choroba nevyberá, a nie všetky triedy mohli privítať svojich rodičov. Triedy, ktoré pre veľkú chorobnosť  detí nemohli uskutočniť triedne besiedky, rodičom poslali aspoň online pozdrav vo forme videa.

    Ďakujeme, a všetkým našim deťom aj rodičom prajeme krásne vianočné sviatky strávené v kruhu svojich milovaných a hlavne v zdraví. Vidíme sa opäť po prázdninách 8.1. 2024.

     

    Trieda Mravčekov 12.12. 2023

    Trieda Včielky 13.12.2023

    Trieda Motýliky 14.12. 2023

    Trieda Lienky 14.12. online

    Trieda Svetlušky 14.12. online

    Slimáčikovia 15.12. 2023

  • U nás v škôlke s Mikulášom.....

    Aj tento rok sme netrpezlivo čakali jeho príchod....prišiel aj so svojími pomocníkmi anjelom a čertom a okrem bohatej nádielky so sebou priniesol dobrú náladu, radosť a dokonca snehovú nádielku!!!! Ďakujeme Ti Mikuláško, že si bol opäť s nami a dúfame, že sme Ťa svojimi pesničkami, básničkami a kresbami potešili! Obrovské ďakujem patrí aj OZ Chrobáčikovo, ktoré spolu s mamičkami prichystali bohaté balíčky pre všetky deti našej škôlky a postarali sa o krásny veľký vianočný stromček, ktorý nám zdobí vstupnú halu a robí nám všekým predvianočnú náladu.

  • Divadlo o Vianočnom stromčeku

    Mikuláške dopoludnie sme strávili opäť s našim kamarátom Tomíkom, ktorý nám zahral Divadlo o Vianočnom stromčeku, pri ktorom sme sa nielen tradične zabavili, ale aj odniesli so sebou posolstvo vianoc....Ďakujeme Tomikshow z Novej Dedinky a OZ Chrobáčikovu za zafinancovanie tohto divadielka pre všetky naše deti.

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok....

    Sme nesmierne šťastní, že aj tento rok sme sa mohli zapojiť do krásneho projektu v spolupráci s p. Janou Galátovou - Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. Naša MŠ bola jedným z odberných miest a počas mesiaca november nám naši rodičia prinášali pre seniorov krabice plné lásky. Pani učiteľky spolu s deťmi vyrábali krásne vianočné pozdravy. Obrovké ĎAKUJEME všetkým, ktorí sa opäť s nami do tohto úžasného projektu zapojili.

  • Veselé žonglovanie 10.11.2023

    Dnes sme zažili veselé dopoludnie s ujom žonglérom, ktorý nám nielen precvičil telo, ale aj naučil parádnym žonglérskym kúskom!!!! Ďakujeme OZ Chrobáčikovo, za zafinancovanie tejto peknej akcie pre všetky deti našej MŠ.

  • Pozdrav pre starkých....

    Trieda Lienok

    Trieda Stonožiek

  • Divadlo - Cesta okolo sveta - Show deTom

    Sme hrdí, že Tomik show zavítal opäť do našej MŠ a odpremiéroval u nás úplne nové predstavenie - Cesta okolo sveta, ktoré bolo nesmierne pútavé, zábavné a navyše aj poučné!!!! Ďakujeme zo srdca Tomíkovi a jeho pani manželke, ktorí nám odohrali toto nové predstavenie a to úplne zdarma pre všetky naše deti!!!! ĎAKUJEME

  • Tekvičková disco 26.10.2023

  • Tekvičkové dielne

  • Predškoláci v bazéne....

    Naše deti z predškolských tried Včielky,  Mravčekovia a Motýliky sa zúčastnili v týždni od 16.10 - 19.10. plaveckého výcviku v spolupráci s PK Delfín v Senci. Ďakujeme p. trénerke Pipiškovej za spoluprácu, išlo im to skvele! Tešíme sa opäť nabudúce na jar !!

  • Krásne dopoludnie na farme

    Ďakujeme krásne Farme Ludovika v Novej Dedinke, za príjemne strávený čas so zveratkami a vozenie na koníkoch. Bolo nám s Vami nádherne, ako vždy. Ďakujeme!!!

    Trieda Mravčekov

    Trieda Stonožiek a Včielok

  • Lúčime sa škôlka milá....

    Trieda Včielok

    Trieda Mravčekov

  • Farebný pondelok so Zumbou

    Týždeň detskej radosti sme odštartovali veselou farebnou zumbou, ktorú nám prišla precvičovať naša mamička Renátka Takáčová. Zo srdca ĎAKUJEME za všetky naše deti, ktorým ste urobila  neskutočnú radosť. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Materská škola v Novej Dedinke
    Hlavná č. 49, 900 29 Nová Dedinka
  • MŠ - 02/45 914 181
    riaditeľka: Mgr. Andrea Horváthová 0911 158 899

    zástupkyňa: Bc. Lucia Vavríková

    vedúca ŠJ : Ing. Galina Kontrošová
    02/210 254 65
    sms - 0911 909 535

    materskaskolanovadedinka@gmail.com

Fotogaléria